26 november 2016
10:00

Nybro IBK

Referat: Gantesbo IBK (02/03) - Nybro IBK

Då var det dags att möta seriefavoriterna Nybro. Obesegrade så här långt och med hela 41 gjorda mål på 4 matcher. Det målsnittet skulle sänkas för bortalaget. Matchplanen var att spela kompakt bakåt och krympa ytorna och gå på kontring när tillfällen ges.

Första perioden är en jämn tillställning. Nybro kan ta ledningen efter 04:48. Efter 13:34 så kommer kvitteringen när Filip vid ett inslag bombar in bollen vid målvaktens bottre stolpe. 16 sekunder senare så drar Nybro på sig en utvisning efter att ha slått bort bollen vid ett frislag(fördröjande av spel). Inget snack om att spela runt bollen för mycket. Anton spelar Niklas i pointposition som lägger ut den till Eriksson som drar direkt och vi är i ledning.Vi går in i periodvila med en 2-1 ledning.

I andra perioden så låter vi Oskar vila och in med Henke i mål. Efter 02:10 in perioden så åker P på 2 minuter för hårt spel. Nybro har ett bra bolltempo i sitt PP där de hela tiden söker nr 9. Efter 30 sekunder så är kvitteringen ett faktum av just genom Almqvist. Efter målet får bortalaget lite momentum i matchen. Vi är inte lika noggranna och slarvar en hel del. Frukten av detta gör att våra motståndare kan göra både 2-3 och 2-4 innan perioden är slut.

Att ligga under med två mål mot Nybro som vi var utspelade mot förra säsongen säger rätt mycket om att vi verkligen tagit många kliv framåt.

Vi får den start vi behöver i tredje. Reduceringen kommer efter 01:20 efter att Eriksson snappat upp en målvaktsretur efter Linuz inspel. Nu är det verkligen match igen. Vi jagar en kvittering och spelar riktigt bra. Efter 09:21 så kommer den rättvisa kvitteringen genom Gotte som lossar "stora" kanonen. Efter målet så trycker Nybro på rejält och vi beslutar oss för att ta en Timeout. Vi poängterar vikten av att spela enkelt. Vi har en poäng och den ska vi vara rädda om. Tyvärr så spelar vi på för små marginaler och Nybro kan avgöra matchen när det återstår dryga 2 minuter.

Matchanalys:

Är riktigt stolt i dagens match. Vi gör säsongens bästa match med ett riktigt bra försvarsarbete. Med lite flyt så hade vi tagit alla 3 poängen. Är så underbart att vi spelar för varandra. Det man kan önska är att ni börjar prata med varandra lite mer, är så mycket enklare att spela då.
Resultat: 4-5 (2-1,0-3,2-1)
Skott: 22-26 (9-7,6-7,7-12)
Målskyttar: Eriksson 2, Gotte 1, Filip 1